ΝΤΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Μέλος Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου

Περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κωνσταντίνα Ντέλιου σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση τόσο σε θέματα κλινικής διάγνωσης, συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας όσο και σε θέματα ανάπτυξης & διαπαιδαγώγησης. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο με ερευνητικό ενδιαφέρον σε ζητήματα κοινωνικών ρόλων, ταυτοτήτων φύλου και ισότητας. Επίσης, μέσα στα προσόντα της περιλαμβάνεται η πιστοποίησή της, στη χορήγηση του ΑθηνάΤεστ, έγκυρου εργαλείου στη Διάγνωση Δυσκολιών Μάθησης, σε παιδιά με νύξη μαθησιακής δυσκολίας.

Η εργασιακή της εμπειρία είναι πολύπλευρη. Σε συνεργασία με επίσημο φορέα Αγωγής Υγείας του ΑΠΘ, εργάστηκε ερευνητικά. Σε συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε προγράμματα κοινωνικής δράσης για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Κατόπιν εισηγήσεως του Νοσοκομείου Χαλκίδας, συνεργάστηκε με το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χαλκίδας για την προάσπιση της ψυχικής υγείας ατόμων με ψυχικά νοσήματα. Χορήγησε το ΑθηνάΤεστ σε παιδιά πρώην ουσιοεξαρτημένων γονέων του ΟΚΑΝΑ, για τον εντοπισμό των παραγόντων κινδύνου που συμβάλλουν στην πρώιμη έναρξη των δυσκολιών μάθησης. Εργάστηκε στο Ειδικό Σχολείο Χαλκίδας χρησιμοποιώντας διαγνωστικά κριτήρια για την ταυτοποίηση των παιδικών ψυχικών διαταραχών και συνέβαλε στη συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων.

 Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας & του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών, έχει αναλάβει την οργάνωση και την πραγματοποίηση κύκλων σεμιναρίων με θέματα τη γονεϊκή συμπεριφορά και την κατάλληλη αντιμετώπιση των πιο συχνών θεμάτων που εμφανίζουν τα παιδιά στη σχολική τους ζωή. Εκπολιτιστικοί σύλλογοι και παράγοντες ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της έχουν αναθέσει την οργάνωση και την παρουσίαση θεματολογίας σχετικής με τη γυναικά και το παιδί σε επίσημους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων.

 

ΝΤΕΛΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 1, ΙΣΤΙΑΙΑ

ΤΗΛ.: 2226300654

Κιν.: 6945124420